Din personliga IT-partner

Hägg och Kristiansson i Karlstad AB

Värmlänningarna Tom Kristiansson och Christer Hägg har kamperat ihop sedan 1996 och sett utvecklingen av sitt företag följa tekniken stadigt framåt. Tom med ett förflutet som IT-tekniker sedan 80-talet, och som nu fokuserar på presales och att vara teknisk säljcoach för teamet. Christer sadlade om från sitt jobb inom fordonsbranschen och började som key account manager med fokus på att hjälpa kunder och hitta olika lösningar tillsammans med Tom.

– Vi började som ett rent IT-bolag från 1996 till 2000 då vi fick erbjudande att ge oss in i copybranschen Kontorsservice (Sharp) Anlitade oss först som IT avdelning, Bolagen slogs ihop och bildade Sharpcenter i Värmland. Som delägare var vi med & drev Sharpcenter Värmland fram till 2005

Ett helt eget bolag startades 2005 HP-center Karlstad. Fokus var då på multifunktionsskrivare & IT lösningar. 2010 valde vi att satsa vidare i Office-kedjan, Vi stannade under Officeflaggan i sex år. Tankarna på att vara egen igen började dock så smått spinna igång igen och då Office valde att köpa upp alla egna företagare låg det rätt i tiden att satsa på något nytt.

– 2016 blev det Hägg & Kristiansson Office Solutions med fokus på IT, print och visuella tavlor. Och det är just de interaktiva skärmarna som företaget har valt att satsa lite extra på, med utbildningar och en egen produktspecialist.

– Det är många skolor som använder de här smarttavlorna. Vi lägger mycket fokus på utbilding av de som använder och undervisar på skolor. På företagssidan är det just nu är det i framkant att företagen kan jobba i realtid i samma dokument.

Vi erbjuder helhetslösningar inom
dokument, IT & visuell kommunikation

Företaget har tre produktben. Dokument och printer, IT-lösningar och visuell kommunikation – Vi vill vara en totalleverantör av teknik för att fånga upp mångas önskemål. Visionen är att bli en väldigt bra helhetsleverantör och den bästa inom vårt område.

Säkerhet i fokus

Vi fokuserar väldigt hårt på säkerheten där och har en gedigen kunskap & är Certifierade på de  (brandväggar och antiviruslösningar) säkerhetsprodukter vi säljer. Digitalisering är en utmaning för alla företag just nu och på en konstant frammarsch, men då måste det även finnas säkerhet. Inte minst med tanke på den nya lagen som träder i kraft 2018.

Dokumenthanteringen vi erbjuder på copyprint är i världsklass. Förutom att vi satsar på helhetslösningar erbjuder vi även standardiserade IT-lösningar så som Office 365  / Backuptjänster och Server hosting eller Server på plats.

Upplev fördelarna

– Vi vill gärna att kunderna kommer hit och kikar på produkterna så de får se själva och vi kan vägleda dem till att få exakt det de vill ha. Unikt för Hägg & Kristiansson har blivit den gedigna kunskapen och erfarenheten som vi införskaffat sig under alla år tillsammans med den kundnära kontakten.

Personlig support

– Målet är att alltid vara tillgängliga och vara måna om kundvården. Därför jobbar vi med utbildningar på våra produkter och har samtidigt en helpdesk med funktioner som är väldigt bra. Men även medarbetare som besvarar alla samtal genom en växel som samtliga är uppkopplade på. Snabb återkoppling och bra, professionell service ingår  våra värdeord på företaget som är ”professionella och ärliga”.